Vánoce našich dětí 2019

30. dubna 2020 | Články

Vánoce našich dětí v roce 2019

V loňském roce jsme se přihlásili do několika vánočních projektů, které se nám nabízely a v letech minulých nám hodně pomohly. Jsou to projekty, které dětem v dětských domovech, Klokáncích, ústavech a podobných zařízeních naplní místo pod stromečkem dárky, které si děti nejvíce přejí. Podstatou je, že musí vlastnoručně namalovat obrázek dárku, po kterém touží, a tento obrázek potom zašleme na jednotlivé projekty a dárky potom zakoupí lidé, kterým není lhostejný osud opuštěných dětí. Touto formou potom děti najdou pod stromečkem více, než jeden či dva dárky, a tak by to prostě mělo, o vánocích být.
Všechny projekty tohoto druhu jsou skvělé, potřebné a organizačně velmi náročné, většina lidiček to dělá úplně zadarmo a ráda.
První projekt se jmenuje „Strom splněných přání“, který pro nás zajišťuje kolega vychovatel Vladimír Adámek z DD Liptál. Jedná se o dárky od dárců z  libereckého a karlovarského kraje.
Druhý projekt „Milý Ježíšku“ vymysleli před lety bývalí studenti gymnázia v Neratovicích, nyní vysokoškoláci Martin Kučera a Vojtěch Paukner, kteří na svůj mladý věk prokázali velmi silné sociální cítění a loni se jim podařilo zajistit Ježíška nejenom pro DD v Česku, ale i na Slovensku. Letos pro nás, dárky pro všechny děti.
Třetí projekt se jmenuje spolek „VE SPOJENÍ“, jehož předsedkyní je paní Jana Buriánková, a který se zabývá více druhů pomoci – „Cesta k přírodě“, Cesta k dětem“ a „Cesta pomoci“. Všechny jsou potřebné a moc dětem pomáhají.
Čtvrtý projekt se jmenuje „Tango – Daruj hračku“, a má ho na starosti ředitel Pavel Klempíř se svými kolegyněmi a kolegy na vozíčcích – Tango jsou manažeři na vozíčcích, GLS je generální přepravní partner, Leksys je generální IT partner projektu a od loňského ježíška pomáhá i Velitelství výcviku Vojenské akademie Vyškov. Přímo v Havlíčkově Brodě dárky třídí děti ze Střední školy průmyslové technické a automobilové Jihlava. Naše dárky jsme letos jeli přebírat 18. 12. do Havlíčkova Brodu, kde je vždy připraveno gala odpoledne, vystupují děti a samozřejmě mediálně známí hosté, letos třeba i Haidi Janků a všichni si to vždycky pořádně užívají. A na závěr, když uvidíte plné pódium dárků, tak to je něco úžasného.

Všechny tyto projekty zabezpečily našim dětem několik hodnotných dárků a umožnily jim, tak prožít bohaté a veselé VÁNOCE 2019 a ukázaly, hlavně to, že si nejsou lidé ještě úplně cizí a vzdálení.

VŠEM JEŽÍŠKŮM MOC A MOC DĚKUJEME A PŘEJEME VŠE NEJ, NEJ DO ROKU 2020 A VĚŘÍME, ŽE NÁM ZACHOVAJÍ PŘÍZEŇ i NADÁLE.