Národní kolo sportovních her v Nymburce

1. září 2017 | Články

Národní kolo sportovních her dětských domovů v Nymburce 1.9.2017
V pátek 1.9.2017 jsme se zúčastnili „Národního kola“ sportovních her dětí z dětských domovů, které se konalo v celostátním centru sportu, v Nymburce. Šest mladých sportovců reprezentovalo Dětský domov Zašová a Valašské Meziříčí, ZŠ Zašová a ZŠ Žerotínova ve Val.Meziříčí, zlínský kraj a olomoucký diagnostický ústav Olomouc v lehké atletice a stolním tenise. Na fotbal chlapců a volejbal děvčat jsme měli málo hráčů. Toto národní kolo pořádal dětský domov Horní Počernice z Prahy a celkem se ho zúčastnilo okolo 120 dětí a doprovodu.
Náš dětský domov Zašová reprezentovali – Kristýna Zetková na 100m, skoku vysokém a štafetě dívek, Irena Krpelíková patřila k favoritkám skoku dalekého a byla součástí štafety na 4x100m dívek, Karolína Málková běžela 800m a štafetu dívek, z Valašského Meziříčí nám vypomohla Jana Krutilová, která běžela 100m a štafetu dívek. Z chlapců nás reprezentoval Tomáš Slovák ve skoku dalekém a Radek Pokuta ve stolním tenise. Všechno bylo velmi dobře zorganizováno, bohužel nevyšlo počasí a to se projevilo na jednotlivých výkonech, pršelo, byla zima a sychravo. I v tak malém počtu jsme výtečně reprezentovali a celkově mezi diagnostickými ústavy obsadili 6. místo z 8 zúčastněných. Dva regiony nepřijely.
Závody zahájili atleti, jmenovitě Kristýna Zetková a Jana Krutilová v běhu na 100m, do finále, kde běželo šest sprinterekpostoupilapátým časem akorát Kristýna, Jana se soustředila na blížící se štafetu. Po běhu soutěžila Kristýna ve skoku vysokém, kde obsadila v konkurenci 10 děvčat celkové 3. místo, Jana obsadila nebodované 7. místo. Vyvrcholením pro nás byl skok daleký děvčat, kde Irena Krpelíková nenechala nikoho na pochybách a potvrdila roli favoritky. Zvítězila výkonem 415 cm a i další dva pokusy by jí stačily na celkové 1. místo. Jenom pro zajímavost osobní rekord Ireny je 457 cm. Takový rozdíl zapříčinilo špatné počasí. Irena postoupila na mezinárodní hry dětských domovů, které se budou konat 27.-29.9.2017 v Nymburce, za účastí sportovců z Polska, Slovenska, Maďarska a Rumunska. Ve stejné disciplíně chlapců skončil na 7.místě Tomáš Slovák a zaostal za očekáváním. Ve štafetě dívek na 4x100m skončilo naše smíšené kvarteto Krpelíková, Málková, Krutilová a Zetková na pěkném 3.místě z osmi štafet. V běhu na 800m nás reprezentovala Karolína Málková a obsadila celkové 8.místo. Celkově 5.místo mezi stolními tenisty obsadil Radek Pokuta, který měl smůlu při nalosování, ve čtvrtfinále hrál s pozdějším vítězem celého turnaje a prohrál 0:2. V boji o celkové 5. – 8. místo oba své zápasy vyhrál.
Výsledky našich závodníku:
1.místo – Irena Krpelíková – skok do dálky
3.místo – Kristýna Zetková – skok do výšky
3.místo – štafeta na 4x100m – Krpelíková, Málková, Krutilová a Zetková
5.místo – Kristýna Zetková – 100m
1.
5.místo – Radek Pokuta stolní tenis
7.místo – Jana Krutilová 100m, Tomáš Slovák skok daleký
8.místo – Karolína Málková 800m

Děti zaslouží pochvalu za vzornou reprezentaci, za svoje chování v průběhu akce, za bojovnost a fair play při jednotlivých zápoleních. V příštím roce budeme chtít postavit i družstvo volejbalistek a snad se podaří poskládat i družstvo fotbalové. Děkujeme všem za podporu a přejeme všem sportu zdar.

V Zašové 10.9.2017 Bc. AlešZwettler – zástupce ředitele DD Zašová