8.ročník mezinárodního turnaje v házené

15. června 2014 | Články

Dne 14.6.2014 proběhl v hale ZŠ Zašová tradiční,již 8. ročník mezinárodního turnaje v házené dětských domovů. Turnaje se zúčastnilo na 90 dětí z Polska a Moravy

Polsko reprezentoval Dom dziecka Cieszyn, za Moravu se zúčastnily domovy z Kroměříže, Valašského Meziříčí, Lipníku nad Bečvou a domácí domov ze Zašové. V den turnaje se odhlásilo družstvo ze Slovenska – Detské mestečko Trenčín, které mělo technické problémy a nemohlo dorazit.

Pozvánku rovněž obdrželi minižáci a starší žáci TJ Handball Valašské Meziříčí, kteří v rámci propagace házené na Valašsku turnaj doplnili.
Turnaj byl rozlosován do dvou věkových skupin – I. do 15 let a II. od 15 let.
Zahájení turnaje provedl ředitel DD Zašová Mgr. Jaromír Štěpán, který všechny účastníky přivítal a popřál jim hodně štěstí a sportovních úspěchů.
V mladší skupině hráli minižáci TJ Handball Valašské Meziříčí, DD Valašské Meziříčí a domácí DD Zašová. Vítězem se staly děti z pořádajícího dětského domova Zašová, kteří v dvoukolovém turnaji získaly 6 bodů s celkovým skóre 40:33, na druhém místě se umístil DD Valašské Meziříčí se 4 body a skóre 41:43 a třetí byli minižáci TJ Handball Valašské Meziříčí se 2 body a skóre 31:36, překvapivě, ale porazili DD Valašské Meziříčí v posledním utkání 10:8. Nejlepším hráčem se stal v této kategorii domácí Patrik Kašpar, nejlepším brankářem byl vyhlášen Robin Bačák z TJ Handball Valašské Meziříčí a střelcem Stanislav Chudiak z DD Valašské Meziříčí, který obhájil loňské prvenství. Miss turnaje byla vyhlášena
Kristýna Zetková z pořádajícího domova .
Ve starší skupině bojovali o putovní pohár „Ředitele DD Zašová“ hosté z Cieszyna, Kroměříže, Lipníku nad Bečvou, Valašského Meziříčí, pořádajícího domova ze Zašové a starší žáci TJ Handball Valašské Meziříčí. V celku suverénně si počínali starší žáci TJ Handball Valašské Meziříčí, kteří v bitvě o celkové prvenství porazili polský Cieszyn 10:9 a domácí Zašovou 13:9 a to díky přesné střelbě Lukáše Hybnera a výbornému výkonu svého brankáře Václava Helimana. Velká bitva se odehrávala i o celkové 2. místo, kdy polský Cieszyn porazil domácí Zašovou 11:10.
Nejlepším hráčem byl vyhlášen Szymon Cieslar z Cieszyna, nejlepším brankářem Václav Heliman z TJ Handball Valašské Meziříčí a střelcem Lukasz Blanik opět z polského Cieszyna. Miss turnaje mezi staršími slečnami byla vyhlášena Izabela Cieslar, jak jinak, z Cieszyna..
Nejmladší hráčkou celého turnaje se stala, jako loni Terezka Škrobáková z TJ Handbal Valašského Meziříčí.

Celkové tabulky turnaje:

starší skupina
1. TJ Handball V. Meziříčí – 10 bodů
2. Dom dziecka Cieszyn – 8 bodů
3. DD Zašová – 6 bodů
4. DD Lipník nad Bečvou – 4 body
5. DD Kroměříž – 2 body
6. Detské mestečko Trenčín – 0 bodů

mladší skupina
1. DD Zašová – 6 bodů
2. DD Valašské Meziříčí – 4 body
3. TJ Handball Val. Mez. – 2 body

Záštitu nad turnajem převzali hejtman zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák a prezident ČSH Aleš pospíšil.

Turnaj měl velmi kvalitní úroveň a mohl se uskutečnit za výrazné podpory regionálních sponzorů a Fondu mládeže a sportu Zlínského kraje.

Sponzoři 8. ročníku:

Fond mládeže a sportu Zlínského kraje, Ing. Jan Michalík, CS CABOT, spol. s r.o., DEZA a.s., Behr Bircher Cellpack BBC Czech s.r.o., INA Sport Brno, spol. s r.o., Abbott Laboratories, s.r.o., ROBE lighting, s.r.o, Muscle sport, Northman, TESCO Valašské Meziříčí, Mlékárna Valašské Meziříčí, Cyrilovo pekařství s.r.o., Zlatnictví RK, Kremel a Kremel, Mgr. Irena Svačinová – lékárna – Bayerova, Potraviny Delikates Zašová, Uzeniny Vahala, Lahůdky Skalka, Nábytek Jelínek, Jaroslav Hromada restaurace Orion, LB Silver, Hummel shop Václavek, Frensport, Kompakt VM, EMBEX, s. r. o., ZŠ Zašová, ESAS Motors, s. r. o., SFINX Holešov, PM Darex.

V Zašové 4.6.2014 Bc. Aleš Zwettler, sportovní ředitel turnaje