6.ročník mezinárodního turnaje v házené

15. června 2012 | Články

6. ročník mezinárodního turnaje dětských domovů v házené o pohár ředitele DD Zašová.

Ve dnech 15. – 16.6.2012 proběhl v hale ZS Zašová již 6. ročník mezinárodního turnaje v házené dětských domovů. Turnaje se zúčastnilo rekordních 128 dětí a doprovodu z Polska, Slovenska a Moravy. Polsko reprezentoval Dom dziecka Cieszyn, Slovensko Dětské mestečko Trenčín a z Moravy se zúčastnily domovy z Plumlova, Lipníku nad Bečvou, Kroměříže, Valašského Meziříčí a domácí Zašová. Pozvány byly i zástupci základních škol ze Zubří, Lešné a mladší žáci TJ Handball Valašské Meziříčí. Turnaj byl rozlosován do dvou věkových skupin.
V mladší skupině hráli mladší žáci TJ Handball Valašské Meziříčí A /zastoupeni dětmi ZŠ Šafaříkova z Valašského Meziříčí, TJ Handball Valašské Meziříčí B /zastoupeno dětmi ZŠ Lešná / a domácí DD Zašová. Vítězen se staly děti TJ Handball Valašské Meziříčí A, kteří v dvoukolovém turnaji nepoznaly hořkost porážky a získaly 8 bodů. Jejich celkové skóre 47:28 hovoří za vše. Nejlepším hráčem se stal Michal Srpek z meziříčského áčka, brankářem Václav Heliman z meziříčského béčka a střelcem Roman Molek z meziříčského áčka. Miss turnaje byla vyhlášena Kristýna Zetková z pořádajícího domova.
Ve starší skupině bojovali o putovní pohár „Ředitele DD Zašová“ hosté z Cieszyna, Trenčína, Plumlova, Lipníku nad Bečvou, Kroměříže, Valašského Meziříčí, ZŠ Zubří a domácího pořádajícího domova ze Zašové. V celku suverénně si počínali hráči ZŠ Zubří, kteří obhájili loňské prvenství. Velká bitva se odehrávala o celkové 2. místo a to mezi hráči Cieszyna a domácí Zašové. Vzájemný zápas v poměru 9:6 pro sobe vybojovala Zašová a získala tak celkové 2. místo. Třetí skončili házenkáři polského Cieszyna. Nepopulární bramborovou medaili vybojovali hráči ze slovenského Trenčína.
Nejlepším hráčem byl vyhlášen Ireneusz Rabín z Cieszyna, nejlepším brankářem Lukáš Němec ze Zubří a střelcem David Petřek taky ze Zubří. Miss turnaje mezi staršími slečnami byla vyhlášena Deana Jurčová z Trenčína.
Nejmladšími hráči celého turnaje se stala Terezka Škrobáková a Lukáš Mořkovský z TJ Handball Valašské Meziříčí.

Záštitu nad turnajem převzali hejtman zlínského kraje MVDr. Stanislav Myšák a prezident ČSH Ing. Jaroslav Chvalný.

Turnaj měl velmi kvalitní úroveň a mohl se uskutečnit za výrazné podpory regionálních sponzorů a Fondu mládeže a sportu Zlínského kraje.

Celkové tabulky turnaje:
starší skupina mladší skupina
1. ZŠ Zubří 14 bodů 1. TJ Handball Val. Meziříčí „A“ 8 bodů
2. DD Zašová 12 bodů 2. TJ Handball Val. Meziříčí „B“ 4 body
3. Dom dziecka Cieszyn 10 bodů 3. DD Zašová 0 bodů
4. Dětské mestečko Trenčín 7 bodů
5. Plumlov 5 bodů
6. Valašské Meziříčí 4 body
7. Kroměříž 3 body
8. Lipník nad Bečvou 1 bod

V Zašové 21.6.2012 Bc. Aleš Zwettler, sportovní ředitel turnaje