Plavecké závody v Uherském Hradišti 2018

17. března 2018 | Články

V sobotu 17. 3. 2018 jsme odjížděli na plavecké závody do Uherského Hradiště.

Cesta probíhala klidně a na místo jsme dorazili včas. Po převzetí svačin a pití jsme se převlékli do plavek, vzali ručníky, osušky a odebrali se do prostoru opraveného krytého bazénu v místním aquaparku. Celé závody zahájila paní ředitelka Ivana Lacková, která všechny závodníky a doprovod přivítala a všem popřála hodně sportovních úspěchů. Naše výprava byla malinká, skládala se z Karolíny, Davida, Radka Č., Alexe, Zdeňka a Ireny. Přihlášeni jsme byli jenom na prsa a kraul, ten plaval Zdeněk.

Nejlepší plavec z našeho domova byl Alex, který suverénně zvítězil ve své kategorii na 50m prsa, byl i pátý ve starší kategorii. Karolína byla první na 25m prsa o prsa ve své kategorii. Irča a Radek černý zabojovali a obsadili svorně 3. Místa taktéž na 50m prsa. Zdeněk byl pátý na 50m kraul. Neplaval akorát David, který se zase vyvlíknul a nechal plavat Alexe v jejich kategorii, na toho totiž pořadatelé trošičku pozapomněli.

Akce se dětem líbila a nakonec litovali, že se přihlásili jenom na prsa, chtěli si vyzkoušet i kraula, znak a někteří i motýlka. Nakonec dobře, že plavali jenom ty prsa, protože voda v Uhersko-hradišťském aquaparku kvapem mizela v žaludcích asi 100 dětí a pořadatel měl co dělat aby zabezpečil po skončení závodů veřejné plavání.