Plavecké závody v Uherském Hradišti 2019

9. března 2019 | Články

V sobotu 9. 3. 2019 jsme strávili celý den na plaveckých závodech v Uherském Hradišti.

Odjížděli jsme v osm hodin ráno, vyfasovali jsme oběd a svačinu a těšili se, že budeme dobře reprezentovat náš dětský domov. Na závody nás doprovázela teta Veronika a strýc Aleš.

Museli jsme omluvit ze závodů nemocnou Veroniku, Báru a zraněného Patrika. Jako první plaval Kristián, který ve své kategorii vybojoval skvělé druhé místo na 50 m prsa. Kdyby měl lepší fyzičku, skončil by na druhém místě i na 50m kraul, ale vysílen skončil ve ¾ závodu. Karolína potom s přehledem obhájila loňské prvenství na 50m prsa, kde nedala soupeřkám šanci. Na 50 m prsa skončil na skvělém druhém místě starší kategorie Jirka, čtvrtý skončil Jakub, který se připravoval na svoji oblíbenou disciplínu, kterou je znak. Ve stejné kategorii děvčat vybojovala Markéta rovněž skvělé druhé místo na 50m prsa. V nejstarší kategorii doplaval David na sedmém místě na 50m prsa. Poslední disciplínou, která se plavala, byl 50m znak, kterou suverénním výkonem vyhrál a překvapil Jakub. Na start nastoupil i Pepa, ale rozmyslel si to a do bazénu neskočil, snad příště.

Letos jsme neobsadili disciplíny na pneumatikách a neobsadili jsme ani štafety. To budeme muset do budoucna zlepšit a získat, tak body do celkového hodnocení o putovní pohár, který nám zase unikl. Pořadatelům patří poděkování za hladký průběh závodů, svačinu, pití a pěkné diplomy s medailemi. Na příští ročník se určitě lépe připravíme, obsadíme více disciplín, zaútočíme na putovní pohár a zase si uděláme pěkný den.